Brokkoli er en helt fantastisk grønnsak. Og hvis du skal spise bare en grønnsak resten av livet, da er det brokkoli du bør velge.
Denne dypgrønne grønnsaken er utrolig næringsrik. Den har et høyt nivå av vitamin A, E, C og B-vitaminet folat. Og ikke minst inneholder den vitamin K, som er så utrolig viktig for skjelettet. Kalsium trenger vitamin K til å frakte seg til knoklene. Uten vitamin K havner kalsiumet som belegg i blodårene isteden.
Brokkoli er også en god kilde til mineralene jern, kalsium, selen og magnesium. I tillegg er den rik på antioksidanter.
Denne rikheten i næringsstoffer gjør at brokkoli kan redusere risikoen for kreft og hjerte- og karsykdommer. Den styrker immunforsvaret og minsker betennelsesnivået i kroppen.
Dette trenger du
1 brokkoli
1 gul løk
2 stilker stangselleri
3-4 vårløk
1 pose babyspinat
2 ss kokosolje
1 l vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Garnityr
Rød paprika
Solsikkekjerner
Creme fraiche
Friske urter (koriander eller persille)
Sånn gjør du
Del opp brokkolien og kutt opp løken. Brokkolistilken må også få være med. Den er nydelig på smak, litt nøtteaktig med et hint av asparages. Skrell den med en potetskreller og kutt den i biter.
Smelt kokosoljen i en kjele, tilsett brokkoli og løk, og la det surre på høy varme. Pass på så det ikke blir brunt eller brent. Når løken begynner å bli myk tilsetter du spinat, vårløk, stilkselleri, vann og buljong. Kok opp og la det koke i 10 min.
Kjør suppen glatt med en blender eller stavmikser.
Kutt opp paprika, finhakk urtene som du garnerer suppen med. Dryss solsikkekjerner over suppen og tilsett 1 ts verne fraîche. Server suppen med brød.
Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM