Pizzabakende butler til 100 elefanter

Det er stille Søndag. Eller, stille og stille fru Blom. Her hos meg er det alltid liv og røre. Tenåringer som fyker fnisende, og fulle av liv, inn og ut av døra. Det er så herlig å se hvordan de utvikler seg fra små viltre unger, til hemmelighetsfulle ungdommer. 

Det er mye lyd som følger med tenåringer. Musikk på full guffe, som gjør meg overnervøs i forhold til min nabo. Taktfast, dundrende bass som får kopper og glass i kjøkkenskapene til å danse. Akkompagnert av hvinende jentehyl, og unge guttestemmer, som sprekker i de høye toneleiene.

Enkelte dager okkuperer de stuen min, som ligger som rett over min skrivehule. Da klirrer det faretruende i lysekronen, som klamrer seg fast til taket. Den svinser frem og tilbake, som en pendel, i det det høres ut som om 100 elefanter tramper gjennom stuen min.

Min rolle som mamma har endret seg til en pizzabakende butler. Men det er helt ok. Jeg liker å være der for dem. Vi snakker sammen, knytter bånd. Det føles godt når en av dem, som oftest en av jentene, forteller meg ting i fortrolighet. Det er trygghet mellom oss.

Ferier blir også annerledes nå. Min sønn prioriterer venner, og å henge med dem, fremfor å dra på tur eller kino med mamma.

Klart jeg savner tiden da jeg var den viktigste i livet hans. De gangene da vi to fant på ting sammen, og han syntes det var gøy å oppleve nye ting med meg. Jeg savner å kjenne hans lille hånd holde et fast tak i min. Fordi det gjorde at han kjente seg trygg og ivaretatt. Eller natta stunder med kos, prat om dagens opplevelser, og lesing av bok.

Jeg vet at han fortsatt kjenner seg trygg og ivaretatt. Han vet at jeg er der for han, når han måtte ønske og trenge det. Samtidig er behovet for egen frihet sterk. Bruse med fjærene og fly ut i verden på eventyr.

Akkurat som det skal det være. 

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Thai Laksesalat – direkte fra Alt Asiatisk

I kveld har jeg fått lov til å dele denne fantastisk, sunne og helt nydelige laksesalaten med deg. En super rett som passer både til lunsj og middag. Og med laks og nøtter gir den deg de gode og sunne fettstoffene, samt vitamin D. Fiskesausen hennes er helt himmelsk god.

Her får du oppskriften direkte fra TuTu, den dyktige matelskeren, som står bak bloggen Alt Asiatisk.

Er du blant de som har det super travelt eller bare elsker litt enkle middager i blant? Denne laksesalaten tar deg kun 15-20 minutter å lage, og er absolutt verdens enkleste og beste laksesalat i mine øyner 

Jeg elsker de sprø og aromatiske grønnsakene, den saftige laksen og den velbalanserte fiskesausen. Vi serverte denne sammen med risnudler, og det ble en store smil rundt middagsbordet Print

Dette trenger du til 2 personer

  • 300 g laks
  • 1 pakke kinesisk selleri 
  • 1/2 rødløk i skiver
  • 1/2 gulrot i strimler
  • 1/2 agurk i skiver
  • Hakket mynte
  • Salt og pepper til laksen

Fiskesaus

  • 50 g palmesukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1/2 – 1 lime
  • 1/2-2 thai chili
  • 1 fed finhakket hvitløk

Tilbehør

  • Peanøtter
  • Sprøstekt løk

Start med å kutte palmesukkeret i super tynne skiver. Dersom du har en mørtel og pestle, kan du banke palmesukkeret løs. Deretter blander du oppi fiskesaus og resten av ingrediensene til sausen. Smak til både med lime og chili etter hvor syrlig og sterk du ønsker det. 

Deretter blander du alle grønnsakene i en bolle, slik at alt er klart før du steker laksen. Ha litt salt og pepper på laksen, og stek den på medium høy varme med litt matolje på begge sider. Her hjemme foretrekker vi at laksen er litt rosa i midten og steker derfor maks 1 minutt på begge sider, men du kan regulere selv etter dine preferanser og tykkelsen på fisken.

Riv deretter laksen i litt gode stykker, og legg det oppi salaten sammen med knuste peanøtter og sprøstekt løk. Smak til med halvparten av sausen først, eller bare ha alt oppi dersom du ønsker en smaksrik rett 

Serveres gjerne med litt ris eller risnudler  Super enkelt og godt! 

TIPS:

  • Palmesukker gir en unik og autentisk smak og du finner det på asiatiske matbutikker. Dersom du ikke har dette kan du erstatte med brunt sukker eller vanlig sukker. 
  • Kinesiske selleri kjøpes fra asiatiske matbutikker. Mynte finner du i vanlige dagligvare butikker, og du kan gjerne bruke koriander også om du ønsker det. 
  • Du kan også bytte ut peanøtter med f.eks. sesamfrø. 
  • Fiskesauser kommer i mange forskjellige merker og smaker derfor litt forskjellige. Smak derfor alltid til litt av gangen. Min er fra Tra Chang Brand. 

Ta en titt her for andre retter med laks, og flere thai oppskrifter her 

Her er Lykkelig Deprimert på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Bedre enn dette blir det ikke

Spennende, sunt og lekkert. Kinesisk Gua Bao

I kveld er jeg så heldig å få lov til å ha Alt Asiatisk på besøk i min blogg. Hun tryller frem de mest fantastiske retter, alle med en smak av Asia.

Ikke bare er dette mat som smaker fantastisk godt, men de er også et sunt alternativ for oss voksne damer.

Det viser seg at kvinner som kommer fra Asia ofte har veldig få, eller ingen plager, i overgangsalderen. Og noen forskere lurer på om det kan ha noe med kostholdet å gjøre.

I et asiatisk kosthold finner du mye av både phytoøstrogener, sunne fettstoffer fra blant annet fisk, masse grønnsaker fulle av vitaminer og mineraler.

Er du usikker på hva phytoøstrgener er? Og hvorfor de kan være viktige for deg? Det kan du lese mer om HER

Hvem er Alt Asiatisk?

Bak bloggen Alt Asiatisk står ei nydelig jente på 25 år. Hun kaller seg TuTu, og med sine vietnamesiske røtter, har hun vokst opp i et hjem med både en mor og en mormor som elsket å lage tradisjonell, vietnamesisk mat.

Hennes far derimot var opptatt av å introdusere familien for det europeiske kjøkkenet.

TuTu sier selv: “Jeg er evig takknemlig for at begge mine foreldre har utfordret mine smakssanser, slik at min store lidenskap for mat begynte sakte, men sikkert å vokse tydelig frem. Hos Alt Asiatisk vil du derfor finne en god blanding av oppskrifter som hovedsakelig er fra Sør-Øst og Øst Asia. Jeg kommer også til å dele en del bakeoppskrifter, og skjulte perler fra «den blå kokeboka» til Mamma TuTu”

Alt TuTu tryller frem ser så utrolig fristende og lekkert ut. Og flere ganger har jeg tenkt at dette må jo være vanskelig å lage. Men hver gang blir jeg så overrasket over hvor enkelt det er. Hun er også alltid velvillig med å svare meg når jeg spør om noe, og hun hjelper og kommer med råd.

Ser det ikke lekkert og fristende ut?

Bloggen hennes finner du HER

Hun deler også ukesmenyer med deg. En herlig måte å planlegge ukens middager på. Uansett om du velger å følge hele planen, eller bare lar deg inspirere.

I mitt neste innlegg deler jeg hennes fantastiske laksesalat med deg

Du finner meg her på sosiale medier:

Facebook: HER

Instagram: HER

Kan det være så enkelt?

Annonse for Collagen Pro

Det å bli eldre, er en litt underlig prosess å forholde seg til. På mange ulike måter. Kroppen endrer seg, ikke bare utenpå, men også på innsiden.

Det er både rart, frustrerende og vanskelig, å forholde seg til at det er ting jeg ikke mestrer like godt som før. Ledd og muskler sier tydelig i fra, når jeg bærer tunge poser med matvarer hjem. Eller når jeg raskt og effektivt ønsker å gjøre rent hjemme, eller henger opp tøy. Jeg blir fortere stiv hvis jeg sitter lenge, og det er vanskeligere å rotere ryggsøylen og se bakover, når jeg skal rygge med bilen.

For meg har det også vært en utfordring å komme i gang med trening igjen. Og det selv om jeg er treningsinstruktør, har trent jevnlig hele mitt liv, og sånn sett har et godt grunnlag. Det at jeg ikke har hatt mulighet til å vedlikeholde treningen de siste 2 årene, på grunn av sykdom, har satt meg voldsomt tilbake. At jeg begynner å bli eldre, og merker effekten av overgangsalderen, gjør også sitt til at jeg merker motstand i muskler og ledd når jeg nå er i gang med å trene igjen.

Mer og mer forstår jeg at det jeg spiser har mye å si for min helse. Selvom jeg er blitt mer og mer bevisst på, å sette sammen måltider som inneholder de stoffene kroppen min trenger mer av nå, så er det ikke alltid like lett å få det til i en hektisk hverdag.

Som min daglige morgenrutine tar jeg nå kosttilskuddet Collagen Pro. Det har jeg gjort i 8 uker nå, og jeg merker virkelig forskjell. Muskelverk er borte, smerter i ledd er mye mindre. For meg betyr dette livskvalitet når kroppen fungerer godt i hverdagen. Og det er fantastisk å kjenne at jeg klarer å gjennomføre treningsøktene mine uten problemer.

Collagen Pro gjør meg trygg på at jeg får i meg både kollagen, vitamin K, C og D som jeg vet er veldig viktig for skjelett, ledd og muskler.

Det er spesielt tilskuddet av kollagen som er viktig for en godt fungerende kropp. Men hva er det som er så spesielt viktig med kollagen?

Kollagen er proteiner

Kollagen er en gruppe proteiner. De danner hovedbestandelen av et nettverk av proteiner, som finnes i vevet rundt cellene i kroppen. Dette proteinet er en naturlig del av oppbyggingen av sener, ledd, muskler, hud, hår, negler og andre viktige organer. 

Kollagen for knokler og ledd

Kroppens evne til å produsere kollagen avtar gradvis når du blir eldre. Og for meg har det virkelig hjulpet mine stive og vonde ledd, med et tilskudd av Collagen Pro.

Mindre rynker med kollagen

Både hud, hår og negler bygges opp av kollagen. Når du blir eldre mister huden sin naturlige elastisitet og fuktighet. Som resultat kan du få fine linjer, rynker og furer i huden. Kanskje du har merket at strukturen på håret har endret seg også? Eller at neglene dine er blitt skjørere?

Rynker er jo ikke til å unngå etterhvert. Og jeg beholder gjerne noen tegn på at jeg faktisk har levd et liv. Men jeg vil så gjerne eldes med glød og sunnhet. Føle meg, og se så frisk ut, som jeg kan.

Inntak av kollagen sammen med sunne fettstoffer, vitamin C, K og D kan hjelpe med dette. Og Collagen Pro inneholder alt dette. 2 tabletter hver dag gir deg akkurat det du trenger. Så du slipper å tenke gjennom måltider, og passe på at du får i deg dette, hver dag.

Så enkelt kan det altså være å hjelpe deg selv til en litt bedre helse, en bedre hverdag uten vondter, en kropp som fungerer godt i hverdagssysler og på trening.

Allerede etter 4 uker med Collagen Pro merket jeg forskjell på ledd og muskler. Nå, etter 8 uker, synes jeg også at neglene mine vokser fortere og er blitt sterkere. Håret mitt har fått tilbake glans og er tykkere. Og huden min er glattere, mindre tørr og ser friskere ut.

Supermat for kvinner

I tillegg til mat med phytoøstrogener, mengder med grønnsaker, sunne fettstoffer og min hjemmelagede buljong som også inneholder mye kollagen, beriker jeg kostholdet mitt med Collagen Pro. Jeg er så glad for at jeg fant dette produktet fordi effekten virkelig har vært merkbar.

Tidligere har jeg vært tilhenger av å få i meg det jeg trenger av næring via maten jeg spiser. Og har så og si aldri brukt kosttilskudd. Derfor var jeg litt skeptisk til å begynne med Collagen Pro. Samtidig var jeg åpen for å prøve, fordi jeg kjente på, at jeg ikke lenger klarte å få i meg nok kollagen og de viktige vitaminene K, C og D via maten jeg spiste.

Bestill enkelt HER

Dette er den nye supermaten for oss kvinner, spesielt vi som er i overgangsalder og begynner å bli eldre.

Bestill Collagen Pro i dag ved å klikke HER

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Begynnelsen på slutten eller slutten på begynnelsen?

Synes du det er mye negativ omtale av overgangsalderen og det å bli en eldre kvinne? Ofte er jo fokuset i medier, hos leger og kanskje i venninneklubben på plager og utfordringer som følger med klimakteriet.

Kanskje det er sånn at, fordi hovedfokuset ligger på det negative, så danner si oss et lite fordelaktig bilde av hvordan det er å gå gjennom denne perioden av livet?

Det å være ung, vital, fruktbar og vakker er det som blir løftet frem. I medier, i sosiale kanaler, i annonsering og reklame for produkter laget for jenter. Idealet er å holde fast i ungdommen til krampa tar deg. Og alt som gir signal om at alderdommen sniker seg innpå, skal bekjempes eller dysses ned. Det gjelder også overgangsalderen er mitt inntrykk.

Jeg vet ikke om noen jeg. Som står frem og snakker om hvor fantastisk det er å bli eldre. Hvor fint det er å se linjer og spor etter levd liv i både ansikt og kropp. Gleden over det livet har gitt av opplevelser, erfaringer og ulike relasjoner. At man er blitt klokere gjennom erfaringer som har brakt med seg uhemmet latter og glede, eller dyp sorg, smerte og et hav av tårer.

Det er heller ikke så mange som sier noe om de positive aspektene ved å gå gjennom overgangen til en ny fase i livet. For det er jo det overgangsalderen er? En overgang til resten av ditt liv. En milepæl som gir rom for ettertanke og takknemlighet. En fase i livet hvor du kanskje har større frihet på mange områder i livet. Barna er voksne og klarer seg selv, økonomien er tryggere og gir mer rom for å reise, dyrke hobbyer eller på annen måte investere i deg selv og eget liv.

Når det snakkes om klimakteriet er det mest om plagene som følger med. Det skapes et bilde av kvinner i overgangsalder som blir veldig negativt. Det oppleves som om alt ved meg som en middelaldrende dame, og min overgangsalder, er feil og ikke passer inn i samfunnet.

Eldre kvinner er mer enn hetetokter, deprimerte vaginaer, rynker, vondter i kroppen og hvitt hår. Vi er frodige, deilige jenter som har mye å gi verden. Vår vitalitet kommer fra livserfaring. Ja, vi endrer oss på utsiden, men på innsiden er vi fortsatt den samme jenta. På innsiden drømmes og lengtes det. Ideer formes og settes ut i livet. Nye karrierer skapes. Vi gjemmer oss ikke bort. Godtar ikke myten om at livet er over for oss. At vi bør sitte i ro mens vi seiler inn i alderdommen. Hvor herlig er ikke det? Vi blogger, snapper og bruker sosiale kanaler. Vi er der de unge er. Og det at vi inkluderer oss selv, overalt i samfunnet, gir oss kraft og en stemme som blir hørt.

Vi eier vår seksualitet, vi forelsker oss, og kan til og med innlede forhold til menn som er mye yngre enn oss. Selv om det fort skaper uro og bruduljer i omverdenen. Stor aldersforskjell den “gale” veien er ikke helt stuerent ennå.

Det kan følge med symptomer og plager som kan gjøre hverdagen vanskelig i overgangsalderen. Men det er ikke verdens undergang. Og det meste går det an å få hjelp med.

Det å snakke om denne fasen i livet, dele erfaringer, gjør det kanskje lettere å se det å bli eldre som en begynnelse på resten av livet, og ikke begynnelsen på slutten av livet.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Jeg tok grundig feil

Og det er jeg så glad og takknemlig for.

Det har vært litt stille fra min kant i det siste. En dag vil jeg fortelle deg hvorfor, hva jeg har gjort, og hvorfor det var viktig for meg.

Det var med en liten klump i magen jeg dro av gårde. For jeg visste at jeg måtte ta en pause fra både blogg og sosiale medier. Og det hadde jeg ikke lyst til. Det er så fint å jobbe med dette. En glede hver eneste dag. Ikke minst fordi, jeg har blitt kjent med så mange fantastisk fine folk i mine sosiale kanaler.

Jeg kjente på at jeg ble litt lei meg, for jeg tenkte at når jeg blir stille nå, vil de sikkert glemme meg. Min tanke var at sosiale medier er en litt kald måte å samhandle på. At du må være tilstede, og være aktiv hver dag, for å kunne opprettholde kontakt og vennskap.

Og det er her jeg tok feil. Tusen, tusen takk til deg som sendte meg DM på Instagram, Facebook og på Snapchat. Du viste meg omsorg og at jeg var savnet. Det varmet og gjorde meg så glad. Det mest utrolige er at det var så mange som gjorde det.

Dette lærte meg at, dette er en arena for å bygge gode relasjoner. At mennesker jeg har kontakt med i sosiale kanaler også bryr seg. Så fantastisk.

Hva tenker du om dette? Har du tenkt som meg? At dette er en kald arena? Har du opplevd å bli savnet av folk du bare har en relasjon med på nettet?

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Bli lykkelig med fiskesuppe

Visste du at folkeslag med høyt inntak av fisk er mindre deprimert? Forskere tror at dette har å gjøre med omega-3 fettsyrene og selve fiskeproteinet.

Denne fiskesuppen er litt orientalsk i smak. Full a vitaminer, spesielt en boost med vitamin D, mineraler og sunne fettsyrer som gjør både kropp og sinn lykkelig.

Dette trenger du

1 ss olivenolje

1 rødløk, finhakket

2-3 fedd hvitløk

1 rød chilli, finhakket (fjern frøene og frøstengelen hvis du ikke vil ha suppen så sterk)

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika, finhakket

2 stilker stilkselleri, hakket

2 vårløk, hakket

1 liter fiskebuljong

2 bokser kokosmelk (eller så går du all in med fløte i stedet)

10 sherry tomater

Du kan fremheve tomatsmaken ved å tilsette en boks med knuste tomater

200 g fersk laks eller ørret

200 g seifilet

100 g fiskepudding

400 g rensede scampi

Friske blåskjell (hvis du finner det)

1/2 potte frisk koriander

1-2 ss soyasaus

Saften fra 1/2 lime

1 ss spisskummin (cumin)

Pepper

Smak til med salt

Slik gjør du

Hvis du har fått tak i ferske blåskjell, koker du disse først i en egen kjele. Vask og skrubb skjellene godt. Fjern alle som har åpnet seg. Kok skjellene i hvitvin i ca 5 min. Sjyen skal du tilsette i suppen, så ikke kast den. Jeg pleier å sile sjyen gjennom en sikt for å bli kvitt smårusk og rask.

La olivenoljen bli varm i gryta før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre til løken blir myk. Ikke for høy varme, for du vil ikke at hvitløken skal bli brent. Rør stadig. Tilsett paprika, stilkselleri og vårløk. La det surre litt før du tilsetter soyasaus, spisskummin, pepper, kraft og sjy, eventuelt knuste tomater hvis du ønsker å fremheve tomatsmaken, kokosmelk og limesaft.

Kok opp før du legger i fiskebitene. La det småsurre ca 10-15 min. Tilsett scampi (eventuellt også blåskjell). Varm opp suppen igjen, men nå skal den ikke koke.

Server med ferskt brød. Dryss litt persille over suppen i det du serverer den.

Nyt med gode venner og kanskje et glass hvitvin.

Fersk ciabatta smaker nydelig ved siden av. Oppskrift finner du HER

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep