Gresskardal

Utgangspunktet til denne dalen fant jeg i et oppskriftshefte. Jeg valgte å ha i ett par gulrøtter og en chilli. Og så brukte jeg stilkselleri istedenfor løk.


Dette trenger du til 4 personer

1 løk (eller 3-4 stilker stangselleri)

2 fedd hvitløk

1 rød chilli

2 gulrøtter

400 g flaskegresskar (hokkaidogresskar)

2 ts malt koriander

1 ts malt spisskummen (cumin)

2 ts garam masala

1 ts kokosolje

200 g røde splittlinser

400 g hakkede tomater

6 dl vann

1 ts grønnsakbuljongpulver

Soyasaus

Finhakket frisk koriander

Det er ikke alle som tåler løk. Og visste du at du da fint kan erstatte løk med 3-4 stilker med stilkselleri? Det gir retten den samme piffen, og fremhever de andre smakene, akkurat slik løk gjør.

I denne retten byttet jeg også ut hvitløk med en finhakket rød chilli (uten frø). Du kan selvsagt tilsette begge deler hvis du ønsker det.

 

Slik gjør du

Klargjør alle grønnsakene. Kutt opp løken eller stangsellerien i passe biter, skrell gulrøttene og kutt dem i runde skiver. Finhakk chilien og hvitløken.
Skrell gresskaret og del det i to. Fjern frøene. Skjær ut en bit som veier 400 gram. Du kan godt la skallet være på hvis du vil. Jeg synes det er best å bare bruke gresskarkjøttet. Skjær stykket i skiver, og deretter i mindre biter.

Smelt kokosoljen i en varm panne. Tilsett krydderne og la de frese mens du rører i ca. 30 sek. Ha i løk og hvitløk, eller stangselleri og chille hvis du bruker det, og stek til grønnsakene blir litt myke. Pass varmen så det ikke blir svidd.

Tilsett gresskaret og la det surre litt sammen med grønnsaker og krydderne.

Skyll linsene i en sikt. Tilsett linsene i gryten sammen med tomatene, vann og grønnsakbuljongen.

Kok opp, skru så ned varmen og la retten stå å småkoke i 20-25 minutter. Smak deg frem om du ønsker å tilsette mer garam masala. Soyasaus er supert å bruke istedenfor salt. Smak deg frem til du synes det er passe mengde. Ved servering drysset du finhakket koriander over dalen.

Server dalen med ris, hjemmebakt brød og en deilig grønn salat med slangeagurk og biter av søtt eple. Verdens beste dressing lager du av kokosyiughurt, hakket mynte og koriander, litt flytende honning og saften fra en lime.

 

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg