Himmelsk Hummus

Hummus, som er en patè av kikerter, er fast følge til nesten alle retter i midtøsten. Den er mild og nøytral på smak som løfter andre smaker til himmelen. Hummus fungerer supert som en egen liten rett. Gjerne sammen med litt brød. Bruk den som dipp til grønnsaker, som tilbehør til salat og alle andre grønnsakretter. Hummus smelter utrolig godt sammen med all type grillmat. Og selvsagt sammen med falafel.

En orntlig god hummus skal være silkemyk, ikke for tykk og absolutt ikke for rennende. Vidar Bergum, som deler sine oppskrifter, tips og råd på nettsiden Et kjøkken i Istanbul, lærte meg at en litt spesiell ingrediens kan gjøre den store forskjellen. Nemlig Natron. Han sier at natron myker opp skallet, noe som gjør kikertene så myke at de faller fra hverandre. Noe som er viktig for å få den silkemyke pateen.

Å leke med maten synes jeg er helt naturlig. Og med hummus kan du leke med urter og krydder fordi utgangspunktet er så rent og mildt på smak.

 

Dette trenger du:

  • 100 gram tørre kikerter
  • Litt av kokevannet til kikertene
  • 1/2 ts natron
  • 100 gram tahini
  • 2-3 båter hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts spisskummen
  • 2 ss sitronsaft

Til pynt:

  • Litt paprikapulver
  • Finhakket persille
  • Litt olivenolje

Putt alle ingrediensen i en blender og kjør alt sammen til en fin masse. Tilsett kokevann fra kikertene til du får en passe konsistens. Hummus skal være litt tykk. Juster smaken ved å eventuelt tilsette litt mer sitronsaft og salt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg