Disse kakene ser kanskje ikke så vakre ut, men de smaker nydelig. Og noen ganger er det befriende å bake kaker som ikke skal være så forseggjorte , som ikke tar lang tid og som er superenkle å lage.
Disse kakene får bein å gå på så fort de er ute av ovnen. Sønnen min digger dem sammen med iskald melk eller varm sjokolade. Og han får lov til å spise så mange han vil, for det er jo så enkelt å lage flere.
Dette trenger du:
250 g smør (melange) romtemperert
330 g hvetemel
110 g melis
1 egg til pensling
Perlesukker
Og slik gjør du:
Kna ingrediensene sammen i en bolle. Jeg bruker hendene, men du kan bruke en bakemaskin hvis du vil. Bruk da K-vispen og la maskinen gå på lav hastighet.
Del deigen inn i to deler som du former til to pølser. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca 30 min.
Forvarm ovnen til 175*C. Dekk to bakeplater med bakepapir.
Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær 1/2 cm tykke skiver ut av pølsene.
Legg skivene på bakeplatene. Pisk egget sammen før du pensler skivene med det. Dryss perlesukker over dem.
Stek kakene i ca 10 min.
Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep