En smaksrik gryte som gir en perfekt fest av sødme og et hot kick. Tahini tilfører avrundende umami, mens kokosmelken gjør gryten deilig kremete og tykk konsistens. Hvor sterk retten blir bestemmer du i forhold til hvor mye curry paste du har i. Smak deg frem til hva som passer for deg.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 små eller 1 stor søtpotet
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 ts gurkemeie
- 3 ss rød curry paste
- 1 boks (4 dl) knuste tomater
- 1 boks (4 dl) kokosmelk
- 5 dl buljong – jeg bruker grønnsaksbuljong
- 3 ss tahini (kan byttes ut med peanøttsmør)
- 500 g kokte kikerter (2 bokser)
- 2 store never frisk spinat
- Frisk koriander
- Lime
- Kokosolje (eller nøytrl olje som raps) til steking
Fremgangsmåte:
- Kutt løken i passe store biter
- Finhakk hvitløken
- Finhakk ingefær
- Kutt søtpotetene i passe store biter
- Fres løk og hvitløk myke i oljen
- Tilsett ingefær, gurkemeie og cyrrypaste
- La det hele frese i ett par minutter
- Tilsett buljong og tomater, kok opp og la det putre i ti minutter
- Ha i søtpotet og kokosmelk
- La det hele koke til potetene er møre, ca. 15 min.
- Tilsett kikertene
- Bland inn tahini
- Smak til med salt, pepper og litt limesaft
- Rør inn den friske spinaten
- La det putre noen minutter
Finhakk frisk koriander og dryss over ved servering sammen med en limebåt. Ris og en frisk salat smaker nydelig sammen med gryten.
0 kommentarer