Beinvev inneholder tre proteiner som aktiveres av K-vitaminet. For at mineralisering av beinvev, der mineraler som kalsium og magnesium tas opp kan skje, er disse proteinene veldig viktige. Derfor bidrar vitaminet med å holde skjelettet ditt friskt og sterkt.
Sammen med D-vitamin er altså K-vitaminet viktig for å opprettholde en normal beinbygning.
Mat med mest K1-vitamin:
- Grønn kål
- Spinat
- Brokkoli
- Rosenkål
- Hodekål
- Slangeagurk og sylteagurk
- Asparges
- Kiwi
- Okra
- Green snap beans
- Salat
- Frisk persille
- Druer
Beinvev inneholder tre proteiner som aktiveres av K-vitaminet. For at mineralisering av beinvev, der mineraler som kalsium og magnesium tas opp kan skje, er disse proteinene veldig viktige. Derfor bidrar vitaminet med å holde skjelettet ditt friskt og sterkt.
Sammen med D-vitamin er altså K-vitaminet viktig for å opprettholde en normal beinbygning.
Mat med K2-vitaminet:
Dette vitaminet dannes av bakterier i tarmen. Og fermentert mat kan derfor bidra til denne prosesse.
- Innmat som lever
- Egg
- Ost
- Natto, som er gjærede soyabønner, er spesielt rik på K2-vitamin
Du kan altså drikke så mye melk du bare klarer, men uten vitamin K, vil det ikke styrke skjelettet ditt eller forebygge beinskjørhet. Mer om hvordan dette henger sammen, kan du lese HER
Klikk HER for verdens beste oppskrift på rosenkål. Så god at du kan spise den som en egen rett.
Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep