Mungbønne

Mungbønne kommer opprinnelig fra India og tilhører erteblomsfamilien. Det er frøene på planten vi spiser. Mungbønner brukes som oftest i varme gyteretter. Men hvis du legger frøene i litt vann noen dager vil de begynne å spire. Og disse spirene blir saftige og knasende sprø. Fantastisk godt i salater eller i wokretter.

Her i Norge er det lettest å få tak i Mungbønner i helsekostbutikker. Men noen velustyrte dagligvarer har de også i sitt sortiment. Når du kjøper spirer i butikken er det som oftest mungbønespirer.

Mungbønner er en super erstatning for kjøtt fordi de har et ganske høyt proteininnhold. I likhet med andre belgvekster. Og de er mye rimeligere enn kjøtt.

Bløtlegging og koketid

Mungbønner må bløtlegges, men de trenger kortere tid enn andre bønner. Du kan la de ligge i blør over natten, det er bare fint, men det older også med 1,5 til 2 timer.

Hvis du lar mungbønnene ligge lenge i bløt, trenger de kortere koketid. 15-20 min er nok. Men ligger de kort tid i bløt, må du regne lenger koketid. 30-40 min.

Næringsinnhold pr. 100 g

Kilde: Wikipedia

Energi (kcal) 347 Vitamin C 4,8 mg
Fett 1,2 g Jern 6,7 mg
Kolesterol 0 mg Vitamin B6 0,4 mg
Natrium 15 mg Magnesium 189 mg
Kalium 1 246 mg Kalsium 132 mg

Karbohydrater:

Fiber

Sukker

 

16 g

7 g

Vitamin D 0 UI
Protein 24 g Vitamin B12 0 ug

 

Klikk her:   OPPSKRIFT Mungbønne Dal

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg