Mungbønne

Mungbønne kommer opprinnelig fra India og tilhører erteblomsfamilien. Det er frøene på planten vi spiser. Mungbønner brukes som oftest i varme gyteretter. Men hvis du legger frøene i litt vann noen dager vil de begynne å spire. Og disse spirene blir saftige og knasende sprø. Fantastisk godt i salater eller i wokretter.

Her i Norge er det lettest å få tak i Mungbønner i helsekostbutikker. Men noen velustyrte dagligvarer har de også i sitt sortiment. Når du kjøper spirer i butikken er det som oftest mungbønespirer.

Mungbønner er en super erstatning for kjøtt fordi de har et ganske høyt proteininnhold. I likhet med andre belgvekster. Og de er mye rimeligere enn kjøtt.

Bløtlegging og koketid

Mungbønner må bløtlegges, men de trenger kortere tid enn andre bønner. Du kan la de ligge i blør over natten, det er bare fint, men det older også med 1,5 til 2 timer.

Hvis du lar mungbønnene ligge lenge i bløt, trenger de kortere koketid. 15-20 min er nok. Men ligger de kort tid i bløt, må du regne lenger koketid. 30-40 min.

Næringsinnhold pr. 100 g

Kilde: Wikipedia

Energi (kcal)347Vitamin C4,8 mg
Fett1,2 gJern6,7 mg
Kolesterol0 mgVitamin B60,4 mg
Natrium15 mgMagnesium189 mg
Kalium1 246 mgKalsium132 mg

Karbohydrater:

Fiber

Sukker

 

16 g

7 g

Vitamin D0 UI
Protein24 gVitamin B120 ug

 

Klikk her:   OPPSKRIFT Mungbønne Dal

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg