Chana Masala – Indisk inspirert kikert gryte

 

Dette er en av mine favoritt retter. En rik og fyldig gryte, med smaksrike og varmende krydder. Så enkel og så smaksrik. Og hvis du ikke er vant med vegansk mat, er denne retten perfekt å starte med.


Dette trenger du

1 gul løk, finhakket

2-3 pressede hvitløkbåter (eller mer hvis du vil)

2 stilker stangselleri kuttet i terninger

1 gulrot kuttet i små terninger

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

2-3 padron paprika

1 boks knuste tomater

1 boks kokosmelk

1 boks kokte kikerter

Kokos olje til steking (eller olje)

1 ts Garam Masala

1 ts cumin (spisskummen)

1 ts paprikapulver

1 bit ingefær (1 cm) finrevet

salt, pepper

Kokt ris til servering

 

 

Krydder variasjoner

radisjonelt sett er det Garam masale som brukes i en chana masala. Garam masala betyr sånn omtrent “sterk krydder mix”. Krydderbladningen kan variere veldig fra region til region i India. Men som oftest inneholder blandingen en eller flere av disse krydderne: korianderfrø, cumin, kardemomme, kanel, sort pepper og nelikkspiker.

 

Hvis du ikke har en Garam masala krydderblanding, kan du fint blande din egen. Du balanserer krydderne etter hva du synes er godt. Hvis du liker koriander best, har du litt mer koriander i blandingen enn av de andre krydderne. Tenk også litt på at nelikkspirer er veldig smaksrike og kraftige, og kan fort overdøve alle de andre smakene.

 

Hvis du har Tikka masala krydderblanding, kan du selvsagt bruke den. Forskjellen er stort sett at Tukka masala inneholder mer chilli og paprikapulver.

 

Har du ingen av disse krydderne kan du bruke karri, kanskje litt chilli. Se hva du har og ikke vær redd for å eksperimentere litt.

Fremgangsmåte

  1. Tilbered risen som anvist på pakken
  2. Ha 2 ss kokosolje i en varm stekepanne
  3. Surr løken myk i oljen, før du tilsetter hvitløk og alle krydderne. Surr videre et minutt, så du frigir kryddernes aromaer
  4. Tilsett de andre grønnsakene, og la det hele surre litt sammen. Pass på hele tiden, så ingenting svir seg
  5. Tilsett kikerter, knuste tomater og kokosmelk
  6. Skru ned varmen, og la det hele putre i ca 10 min. Gjerne lenger slik at smakene virkelig åpner seg og modnes i gryten.
  7. Smak til med salt og pepper. Og juster med de andre krydderne hvis du synes du trenger det.

Server med ris og en enkel, grønn salat.

Flere deilige vegetar retter finner du her: Søtpotet- gulrotsuppe med kokosmelk

Brokkolisuppe

Gresskardal

Her finner du meg på sosiale medier: FACEBOOK

INSTAGRAM

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg